Cacao ceremonie

Cacao is de compassie, zonder oordeel, we worden zachter en liefdevoller voor onszelf. Het is als een vriend die naast je staat, die je aanvaard zoals je bent, die je vergeeft, je een dikke knuffel geeft als je die nodig hebt, naar je luistert, je supporter is. 

Ontdek de kracht van ceremoniële cacao, een plantmedicijn voor het fysieke en emotionele hart. Onze ceremonies, geïnspireerd door eeuwenoude Maya- en Azteekse tradities, openen het hartchakra en bevorderen innerlijke verbinding en heling. In een rustige omgeving geniet je van pure cacao, wetenschappelijk bewezen om stress te verminderen. Elke maand nodigen we je uit voor een 2,5 uur durende ceremonie in Lelystad, zonder ervaringsvereisten. Ceremonies vinden plaats rond nieuwe en volle maan. 

Onze ceremonies volgen de Maya Cholq’ij kalender en astrologische evenementen, passend bij thema’s zoals voorouderlijke verbinding in oktober en zomerzonnewende in de zomer. Elke ceremonie is uniek, met mogelijkheden zoals dans, klanksessies, geleide meditaties, en meer, om je te helpen naar binnen te keren en contact te maken met innerlijke rust en gelukzaligheid. De cacao variëteiten, afkomstig uit verschillende delen van de wereld, passen bij onze intenties voor elke ceremonie. Doe mee en ontdek de transformerende kracht van ceremoniële cacao.

 

5 Voordelen van een cacao ceremonie

N

Verbinding maken met je hart, je werkelijke zelf

N

Versterkt het zelf herstellend vermogen van het lichaam

N

Rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen

N

Wetenschappelijk bewezen werking tegen stress-gerelateerde klachten

N

Een momentje echt voor jezelf

Volgende ceremonies:
Zaterdag 24 februari 2024 om 15:30 uur
Zondag 24 maart 2024 om 15:30 uur

Ceremoniële cacao is een sterk plantmedicijn, zowel voor het hart, als fysiek.

Huisregels

Inloop start 10 minuten voor de aanvangstijd. 

De tijden zijn indicatief, het kan gebeuren dat een cermmonie eerder stopt, of langer doorgaat. 

De praktijk is op de 1e etage en is alleen via de trap bereikbaar (geen lift aanwezig).

Sokken zijn verplicht. Blote voeten en schoenen zijn niet toegestaan. (Geldt ook als het buiten 30 graden is.)

Bereikbaarheid

Praktijk is gelegen op de 1e etage en alleen per trap bereikbaar. 

De toilet bevind zich op de begane grond

Parkeren kan voor de deur en is gratis, wanneer er geen plek voor de deur is, geldt overal in de buurt vrij parkeren

Voor informatie over OV kijk op de contactpagina, de bushalte is ongeveer 10 minuten lopen. 

Voorbereiding

Cacao is een plantmedicijn, het geeft je dat wat je op het moment het meeste nodig hebt. Om mama cacao te helpen is het belangrijk goed voorbereid te zijn. dit betekend idealiter:

  • Vanaf één week voor de ceremonie geen alcohol, cafeïne of nicotine.
  • Vanaf 72 uur voor de ceremonie volledig plantaardig (geen vlees, vis, schelp – en schaaldieren eieren, zuivel etc.) en suikerarm.
  • 3 uur vooraf aan de ceremonie alleen nog water, niets eten.

In tegenstelling tot sommige andere plantmedicijnen, kan het niet direct kwaad als je deze voorbereiding niet treft. Maar je zult wel een sterk gereduceert effect van mama cacao merken.

Iedereen reageert anders op cacao, sommige mensen krijgen er veel energie van, anderen vallen er juist door in slaap. Dit is niet van te voren te voorspellen.

Eigen gezelschap

Heb je een eigen gezelschap waarvoor je een ceremonie wilt organiseren? Wij kunnen groepen tot 8 personen op onze locatie faciliteren. Hiervoor zijn de kosten €375,- inclusief btw, ongeacht of je met 2 of 8 personen komt.

Voor een locatie naar eigen keuze, neem dan contact op via het contactformulier of per mail naar info@chillaxed.nl voor offerte op maat.

Contra-indicaties

Mama cacao is een plantmedicijn, dit betekend dat er ook contra-indicatie van toepassing zijn.

  • Cafeïnegevoeligheid: Cacao bevat van nature cafeïne, zij het in kleinere hoeveelheden dan koffie. Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne kunnen bijwerkingen ervaren zoals slapeloosheid, rusteloosheid, hartkloppingen of spijsverteringsproblemen.
  • Allergieën: Hoewel het zeldzaam is, kan een allergische reactie op cacao voorkomen.
  • Gastro-intestinale aandoeningen: Sommige mensen met gastro-intestinale aandoeningen, zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) of prikkelbare darmsyndroom (PDS), kunnen merken dat cacao hun symptomen verergert. Cacao bevat stoffen zoals cafeïne en theobromine die de spijsvertering kunnen stimuleren en bij sommige mensen klachten kunnen veroorzaken.
  • Hoge bloeddruk: Cacao bevat verschillende verbindingen, zoals tyramine, die mogelijk de bloeddruk kunnen verhogen. Mensen met hoge bloeddruk of hypertensie moeten mogelijk hun inname van cacao beperken of vermijden.
  • Interactie met medicijnen: Cacao kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva van het type monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers). De combinatie van MAO-remmers en cacao kan een verhoogde bloeddruk en andere ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Wanneer een van deze contra-indicaties op jouw van toepassing is neem dan, voor je een reservering maakt, eerst contact op met je behandelend (huis)arts. Pas wanneer je behandelend (huis)arts aangeeft dat het geen probleem is om deel te nemen, kun je een reservering maken.

“Cacao is het voedsel dat zowel vreugde als gezondheid kan bieden. Het is een bron van energie, antioxidanten en natuurlijke verbindingen die ons gelukkig maken.”

– Marcia Zimmerman

“Cacao is niet alleen een lekkernij, maar ook een krachtige bron van antioxidanten die ons lichaam beschermen tegen vrije radicalen en veroudering. Een stukje pure chocolade kan een heerlijke manier zijn om je gezondheid te verbeteren.”

– Amy Leigh Mercree

Tarieven

€45 per persoon voor 2,5 uur ceremonie

€295,- voor privé ceremonies tot maximaal 8 deelnemers

€495,- voor prive ceremonies tot maximaal 8 deelnemers op een eigen locatie (excl. reis- en locatie kosten)

Chillaxed

Adres

Kolkweg 20 04
8243PN Lelystad

Vragen | Contact

Op meeste pagina’s kun je direct een afspraak inplannen. Stel een vraag per mail aan info@chillaxed.nl of vul het contactformulier op de contactpagina in.