Cacao ceremonie

Cacao is de compassie, zonder oordeel, we worden zachter en liefdevoller voor onszelf. Het is als een vriend die naast je staat, die je aanvaard zoals je bent, die je vergeeft, je een dikke knuffel geeft als je die nodig hebt, naar je luistert, je supporter is. 

Ontdek de kracht van ceremoniële cacao, een plantmedicijn voor het fysieke en emotionele hart.

Wat is een Cacao Ceremonie?

Een cacao ceremonie is een eeuwenoude traditie die steeds meer erkenning krijgt als een krachtig hulpmiddel voor diepe heling en persoonlijke transformatie.

Deze ceremonie, geworteld in oude Midden- en Zuid-Amerikaanse culturen, brengt de helende krachten van pure ceremoniële cacao samen met rituele elementen, meditatie en introspectie om een diepgaande ervaring van welzijn en verbinding te creëren.

De Helende Kracht van Cacao

Cacao staat al eeuwenlang bekend om zijn therapeutische eigenschappen en wordt vaak beschouwd als een heilige plant met spirituele en genezende krachten. De rijke samenstelling van voedingsstoffen en antioxidanten in cacao kan helpen bij het stimuleren van het geluk hormoon serotonine, het openen van het hartchakra en het loslaten van emotionele blokkades. Tijdens een cacao ceremonie wordt de cacao beschouwd als een medicijn voor lichaam, geest en ziel, dat de deelnemers ondersteunt bij hun innerlijke reis naar heling en zelfontdekking.

Wat kun je verwachten tijdens een Cacao Ceremonie?

Tijdens een cacao ceremonie worden deelnemers uitgenodigd om zich comfortabel te maken en zich te openen voor de helende kracht van de cacao.

Onze ceremonies volgen de Maya Cholq’ij kalender en astrologische evenementen, passend bij thema’s zoals voorouderlijke verbinding in oktober en zomerzonnewende in de zomer. Elke ceremonie is uniek, met mogelijkheden zoals dans, klanksessies, geleide meditaties, mandala’s tekenen en meer, om je te helpen naar binnen te keren en contact te maken met innerlijke rust en ware zelf.

Een cacao ceremonie kost €35,- per persoon. 

Er wordt iedere volle maan een cacao ceremonie gehouden, wanneer er voldoende animo is, ook tijdens nieuwe maan.

De datums voor 2024 zijn als volgt:

Volle maan:

 • 16:30 uur op 24 april, maan in Schorpioen = VOL
 • 16:30 uur op 23 mei, maan in Boodschutter
 • 15:30 uur op 22 juni, maan in Steenbok
 • 15:30 uur op 21 juli, maan in Waterman
 • 15:30 uur op 18 augustus, maan in Vissen (volle maan op 19e)
 • 16:30 uur op 18 september, maan in Ram
 • 16:30 uur op 17 oktober, maan in Stier
 • 16:30 uur op 15 november, maan in Tweelingen
 • 15:30 uur op 15 december, maan in Kreeft

Huisregels:

 • Inloop start 10 minuten voor de aanvangstijd.
 • Sokken zijn verplicht in de praktijkruimte. Met blote voeten of schoenen kun je niet deelnemen. (Anti-slip sokken raden we af, omdat dit de klank tegenhoud).
 • Tijden zijn indicatief, het kan zijn dat we iets eerder stoppen, of juist iets uitlopen.
 • Je kunt een handdoek mee nemen om op te liggen. Dekens, kussens en oogmaskers worden na iedere sessie gewassen, de matrasjes maar 1x per maand.

Toegankelijk- en bereikbaarheid:

 • De praktijk is gelegen op de 1e etage en alleen per trap bereikbaar.
 • De toilet bevind zich op de begane grond.
 • Parkeren kan voor de deur en is gratis, wanneer er geen plek voor de deur is, geldt overal in de buurt vrij parkeren.
 • Voor informatie over OV kijk op de contactpagina, de bushalte is ongeveer 10 minuten lopen.

Verzetten of annuleren

Naast de contra-indicaties vinden we het belangrijk dat iedereen van een cacao ceremonie kan genieten. Dit betekend helaas dat je met een (flinke) verkoudheid, hoestklachten of griep niet kunt deelnemen.

Je kunt tot 7 dagen vooraf annuleren, hiervoor brengen we €7,50 administratiekosten in rekening, welke worden ingehouden op de terugbetaling. Je kunt tot 72u vooraf de ceremonie kosteloos verzetten naar een andere datum. 

Cacao is een plantmedicijn, het geeft je dat wat je op het moment het meeste nodig hebt. Om mama cacao te helpen is het belangrijk goed voorbereid te zijn. dit betekend idealiter:

 • Vanaf 3 dagen voor de ceremonie geen alcohol, cafeïne of nicotine.
 • Vanaf 2 dagen voor de ceremonie volledig plantaardig (geen vlees, vis, schelp – en schaaldieren eieren, zuivel etc.) en suikerarm.
 • 3 uur vooraf aan de ceremonie alleen nog water of kruidenthee (geen rooibos of groene thee!) en niets eten.

In tegenstelling tot sommige andere plantmedicijnen, kan het niet direct kwaad als je deze voorbereiding niet treft. Maar je zult wel een sterk gereduceerd effect van mama cacao merken.

Iedereen reageert anders op cacao, sommige mensen krijgen er veel energie van, anderen vallen er juist door in slaap. Dit is niet van te voren te voorspellen.

Contra-indicaties

Mama cacao is een plantmedicijn, dit betekend dat er ook contra-indicatie van toepassing zijn.

 • Cafeïnegevoeligheid: Cacao bevat van nature cafeïne, zij het in kleinere hoeveelheden dan koffie. Mensen die gevoelig zijn voor cafeïne kunnen bijwerkingen ervaren zoals slapeloosheid, rusteloosheid, hartkloppingen of spijsverteringsproblemen.
 • Allergieën: Hoewel het zeldzaam is, kan een allergische reactie op cacao voorkomen.
 • Gastro-intestinale aandoeningen: Sommige mensen met gastro-intestinale aandoeningen, zoals gastro-oesofageale refluxziekte (GERD) of prikkelbare darmsyndroom (PDS), kunnen merken dat cacao hun symptomen verergert. Cacao bevat stoffen zoals cafeïne en theobromine die de spijsvertering kunnen stimuleren en bij sommige mensen klachten kunnen veroorzaken.
 • Hoge bloeddruk: Cacao bevat verschillende verbindingen, zoals tyramine, die mogelijk de bloeddruk kunnen verhogen. Mensen met hoge bloeddruk of hypertensie moeten mogelijk hun inname van cacao beperken of vermijden.
 • Interactie met medicijnen: Cacao kan interageren met bepaalde medicijnen, zoals antidepressiva van het type monoamineoxidaseremmers (MAO-remmers). De combinatie van MAO-remmers en cacao kan een verhoogde bloeddruk en andere ongewenste bijwerkingen veroorzaken.

Wanneer een van deze contra-indicaties op jouw van toepassing is wil dit niet direct zeggen dat je niet kunt deelnemen. Over het algemeen kun je met een aangepaste dosering gewoon meedoen. Wel vragen we je om voor je een reservering maakt, eerst contact op met je behandelend (huis)arts, om te overleggen wat de risico’s in jouw specifieke geval kunnen zijn. 

We helpen je graag om een unieke ervaring te creëren voor jou en je gezelschap.

Overweeg je een cacao ceremonie te organiseren voor jouw eigen groep? Of wil je eens alleen een cacao ceremonie doen zonder andere deelnemers? Bij ons ben je aan het juiste adres! We kunnen groepen tot 8 personen verwelkomen op onze locatie.

Net als voor een groepsceremonie geldt dat een privé ceremonie 2,5 uur duurt.

Onderstaande prijzen zijn voor privé sessies bij Chillaxed in de praktijk, inclusief btw.

1 – 4 personen €249,-
5 – 8 personen €299,-

Om een privé ceremonie te reserveren kun je een email sturen naar info@chillaxed.nl, zet daar direct het aantal personen en de gewenste datum en tijd in.

Een cacao ceremonie op jullie eigen locatie is ook mogelijk. Hiervoor worden reiskosten en eventuele locatiekosten altijd doorberekend. Ook hiervoor geldt dat je een mail kunt sturen naar info@chillaxed.nl om de mogelijkheden te bespreken. 

We staan klaar om je te helpen bij het plannen van een unieke en ontspannende ervaring.

5 Voordelen van een cacao ceremonie

N

Verbinding maken met je hart, je werkelijke zelf

N

Versterkt het zelf herstellend vermogen van het lichaam

N

Rijk aan antioxidanten, vitaminen en mineralen

N

Wetenschappelijk bewezen werking tegen stress-gerelateerde klachten

N

Een momentje echt voor jezelf

Chillaxed

Adres

Kolkweg 20 04
8243PN Lelystad

Vragen | Contact

Op meeste pagina’s kun je direct een afspraak inplannen. Stel een vraag per mail aan info@chillaxed.nl of vul het contactformulier op de contactpagina in.