Klanksessies voor bedrijven

Klanksessies voor gezonde en productieve medewerkers

Klanksessie zijn een effectieve manier om stress te verminderen en het welzijn van medewerkers te verbeteren. Klank heeft een krachtig effect op zowel lichaam als geest. Het is een waardevolle aanvulling op elk bedrijfsbeleid dat zich richt op de gezondheid, vitaliteit en productiviteit van medewerkers.

Klanksessies zijn laagdrempelig, veilig, voor iedereen geschikt. De capaciteit is hoger dan bij massages, omdat de klanksessies in een groepssetting plaatsvinden.

Het kan worden aangeboden als onderdeel van een vitaliteitsprogramma of verzuimpreventiebeleid. Voorbeelden van hoe klanksessies ingezet kunnen worden op de werkvloer:

 • Klank als onderdeel van een vitaliteitsprogramma: Klanksessies kunnen worden aangeboden als een gratis of betaalde optie voor medewerkers. Dit kan een effectieve manier zijn om medewerkers te motiveren om gezonder te leven en stress te verminderen.
 • Klanksessies als onderdeel van een verzuimpreventiebeleid: Klanksessies kunnen worden aangeboden aan medewerkers die last hebben van stress of andere psychische klachten. Dit kan helpen om verzuim te voorkomen en het gevoel van werkdruk te verlichten.
 • Klank als onderdeel van een onboarding-programma: Klank kan worden aangeboden aan nieuwe medewerkers om hen te helpen om te ontspannen, zich comfortabel en thuis te voelen in hun nieuwe werkomgeving.
 • Klank als onderdeel van een evenement, afdelings- of teamdag: Klanksessies zorgen voor vernieuwde energie, nieuwe ideeën en creativiteit, zeker op een lange dag waarbij er veel luisteren gewenst is, kunnen klanksessies niet alleen een welkome afwisseling zijn, maar ook een manier om de focus en aandacht weer terug te krijgen.

Jullie kantoorlocatie

De capaciteit per klanksessie is in grote mate afhankelijk van de beschikbare ruimte.

Liggende klanksessie

Voor een liggende klanksessie, zijn er matjes, kussen etc. beschikbaar tot 12 deelnemers per sessie. Voor dit aantal is er een ruimte nodig met een vrije vloeroppervlakte van minimaal 2,5 – 3 vierkante meter per deelnemer =  30 tot 36 vierkante meter.

En de ruimte moet dan zodanig qua vorm zijn dat er matjes neergelegd kunnen worden, er ruimte vrijblijft om te lopen en klankinstrumenten neer te leggen.

De ervaring leert, dat de meeste organisaties een vergaderruimte regelen voor de klanksessies. Deze zijn vaak te klein voor 12 deelnemers en kunnen over het algemeen 10 deelnemers per sessie aan.

Zittende klanksessie

Hoewel we liggende klanksessies adviseren, omdat het algehele ontspanning bevordert, is het ook mogelijk om een zittende klanksessie te houden. Hiervoor geldt dan wel dat de stoelen comfortabel moeten zijn, geen krukken, yogaballen, of andere ‘actieve’ stoelen. Het maximaal aantal deelnemers is in de basis 20, omdat de ruimte anders te groot is voor 1 klankwerker. Willen jullie een sessie met meer deelnemers, neem dan contact op voor een offerte op maar.

Ook voor een zittende klanksessie geldt dat er voldoende ruimte nodig is. Ga uit van 1,5 vierkante meter per deelnemer, plus 5 vierkante meter voor de klankinstrumenten en loopruimte. 

Bij Chillaxed

Op onze locatie werken we alleen met liggende klanksessies. Wij hebben 10 matrassen beschikbaar per sessie.

Het is mogelijk om verschillende klankdiensten te combineren binnen een dagdeel of een dag.

Kantoorlocatie

Op jullie kantoorlocatie wordt een toeslag van €50,- per extra dienst gerekend. En maximaal 2 diensten per dagdeel.

Als voorbeeld kost een dagdeel klanksessies bij jullie op locatie €425,-. Wil je liever 2 uur tafelmassage en 2 uur klanksessies, kost dit €475,-

Bij een volledige dag kan er gekozen worden om alle 3 de diensten te combineren, bijvoorbeeld 6 stoelmassages, 1 (deel)tafelmassage en 4 klanksessies. Hiervoor wordt de toeslag €100,- en komen de kosten €895,- per dag.

Eventuele kortingen voor wekelijkse klankdagen gelden alleen op de dagprijs, niet op de toeslagen deze blijven altijd €50,- per dienst.

Bij Chillaxed

Ook op onze eigen locatie is het mogelijk meerdere diensten te combineren in een dag of dagdeel. De extra toeslag hiervoor is €15,- per dienst, met een maximum van 2 diensten per dagdeel.

Voor een dagdeel met 2 verschillende klankdiensten betaal je € 334,- per keer. En een dag met 3 verschillende diensten komt uit op €625,- per keer.

Al onze diensten bieden we los aan en in abonnementsvorm. Je kunt er als organisatie voor dus voor kiezen om je medewerker eenmalig een klankmassage of klanksessie te bieden. Of als onderdeel van preventiebeleid maandelijks of wekelijks.

Medewerkers abonnement

Wanneer jullie bedrijf in Lelystad gevestigd is, of je persooneel uit de omgeving van Lelystad komt, kun je voor individuele abonnementen kiezen. Vergelijkbaar met een abonnement voor de sportschool.

 • €43,- Per maand, voor wekelijkse klanksessies
 • €25,- Per maand, voor 2 maandelijkse klanksessies
 • €14,- Per maand, voor 1 klanksessie per maand
 • €235,- Per maand, voor wekelijkse klankmassage van 65 minuten.

Voor al deze abonnementen geldt een looptijd van 12 maanden en zijn af te sluiten vanaf 5 medewerkers, heb je minder medewerkers, kan er gekozen worden om deze particulier af te sluiten. Via de online omgeving kunnen medewerkers zelf hun afspraken/ sessies inplannen, wanneer het hun uitkomt. De afspraken kunnen zowel tijdens kantoortijden, als ‘s avond gepland worden.

Bedrijfsabonnement

Wil je medewerkers als onderdeel van jullie verzuimpreventie beleid wekelijks of maandelijks klankmassages of klanksessies bieden in groepsverband, kan er een ook een jaarcontract voor een dagdeel of dag worden afgesloten. Dit kan zowel op jullie eigen locatie, als bij Chillaxed op locatie. Er gelden de volgende kortingen bij herhalende klankdagen:

 • 1x per maand 3% korting (12x per jaar)
 • 2x per maand 5% korting (24x per jaar)
 • 1x per week 10% korting (48x per jaar)
 • 2x per week 15% korting (96x per jaar)

De kortingen zijn alleen geldig voor de prijzen van de dagen en dagdelen, op toeslagen voor meerdere diensten zijn geen kortingen van toepassing.

Voordelen bij deelname aan klanksessies

N

Vermindert gevoel van stress, angst en kan de kans op burn-out gerelateerde klachten aanzienlijk verkleinen.

N

Vergroot de balans tussen lichaam en geest, waardoor indirect ook de balans tussen werk-privé beter wordt.

N

Versterkt het 'wij' gevoel, wat leidt tot meer motivatie, betere communicatie en samenwerking

N

Versterkt het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter bestand is tegen ziekten.

N

Verbeterd de kwaliteit van slaap, waardoor medewerkers beter uitgerust zijn.

Hoe deelnemers zich voelen na een klanksessies

%

Meer ontspannen

%

Evenwichtiger

%

Vitaler

%

Comfortabeler

%

Mentaal helderder

%

Beter geïntegreerd

Veel gestelde vragen door organisaties

Veel gestelde vragen door medewerkers

Hoe lang duurt een klanksessie?

Een fysieke klanksessie duurt 30 minuten. Hierin geven we een korte uitleg, 25 minuten werkelijk klank, dan even in stilte naliggen.

Het is mogelijk om langere sessies te houden. Korte sessies raden we af, omdat het dan minder effectief wordt.

Online klanksessies variëren tussen 30 en 40 minuten.

We willen ziekteverzuim verminderen, met welke frequentie equentie moeten medewerkers deelnemen?

Uit onderzoek komt naar voren dat wekelijkse klanksessies kunnen bijdragen aan een reductie tot 70% van stress gerelateerde klachten. Bij online klanksessies is dit tot 60%. Daarom is een wekelijkse frequentie voor het terugdingen van verzuim het advies.

Daarbij staat wel voorop dat klanksessies de reden van verzuim niet wegnemen. Het blijft daarom belangrijk om de oorzaken zo veel mogelijk in kaart te brengen en deze waar mogelijk aan te pakken.

Is het mogelijk om eenmalig een klanksessie af te nemen?

Ja natuurlijk kan dat! Als beloning na een drukke periode, tijdens een bedrijfsevenement , ter ondersteuning van uw beurs of gedurende een gezondheids- of vitaliteitsweek staan we graag voor jullie klaar om voor de deelnemers een onvergetelijke indruk achter te laten.

Kunnen jullie de logistieke organisatie uit handen nemen?

Dat kan zeker. We kunnen op onze eigen website een speciale pagina voor jullie organisatie aanmaken. Hier zetten we dan een kalender op met alle afgesproken klanksessies, medewerkers kunnen  via de kalender een reservering maken zolang er beschikbaarheid is. 

Werken jullie met langdurige contracten?

Voor fysieke sessies kan er gekozen worden voor een losse sessie, een dagdeel of dag. Daarnaast is het mogelijk om een contract van 1 jaar af te sluiten. Voor de online sessies is de standaard looptijd 1 jaar.

We vinden het belangrijk dat de klanksessies vooral waarde leveren voor onze klanten, daarom beperken we de contractduur tot 1 jaar. Dat geeft namelijk gelegenheid om minimaal 1x per jaar met elkaar evalueren en waar nodig bij te sturen.

Enige uitzondering op de maximale termijn van 1 jaar is de afkooplicentie voor digitale sessies. Dit is een eenmalige investering en blijft daarna altijd bruikbaar voor de organisatie.

Zijn online sessies vergelijkbaar met fysieke sessies?

In een aantal opzichten wel. De duur van een online sessie en de instrumenten die gebruikt worden zijn gelijk aan fysieke sessies. Ook zal een online sessie zeker bevorderend werken voor de gezondheid en vitaliteit.

In een aantal opzichten ook niet, want de werkelijke diepgang de nuances van verschillende frequenties de overgangen van boven naar ondertonen is heel moeilijk vast te leggen in een opname. En hoewel de klanken nog steeds ontspannend werken, is de klank qua gehoor anders dan bij een fysieke sessie. 

Een ander verschil en die ligt natuurlijk wat meer voor de hand, is de beschikbaarheid. Een online sessie kun je starten wanneer je wilt, of dat nu ‘s ochtends na het opstaan is, ergens gedurende de dag, of juist voor het slapen, daar heb je alle vrijheid in. Bij fysieke sessies ben je gebonden aan bepaalde tijden en locaties. 

Wanneer heb ik baat bij een klanksessie?

Bij alle klachten gerelateerd aan stress, vermoeidheid, niet lekker in je vel zitten. Maar ook bij hoge bloeddruk, hoofdpijn, slapeloosheid kunnen klanksessies verlichting bieden. 

Waarom adviseren jullie water te drinken na een klanksessie?

De trillingen van klankschalen werken op water, vergelijkbaar met de kringen die ontstaan op een glad wateroppervlak als je daar een steen ingooit. Omdat je lichaam voor ongeveer 70% uit water bestaat, betekend dit dat tijdens een klanksessie er heel veel in beweging wordt gezet in het lichaam. 

Om te zorgen dat de beweging zo lang mogelijk door gaan, zodat het zelfhelend vermogen van het lichaam zo veel mogelijk geactiveerd wordt, is het belangrijk voldoende water te drinken na een klankbehandeling. 

Wat moet ik meenemen naar een klanksessie?

Eigenlijk alleen jezelf. Er wordt gezorgd voor een yogamatje, een kussen,  een knierol en een oogmasker.

Als je het snel koud krijgt kun je overwegen om een dekentje of grote omslagdoek mee te nemen om over je heen te leggen.

Wat voor een kleding moet ik aan?

We raden altijd aan om zo comfortabel mogelijke kleding aan te trekken. Voor de een is dat een joggingbroek, wat voor het werk misschien niet ideaal is, voor de ander kan dit een spijkerbroek, of jurk zijn. Het maakt eigenlijk niet zo heel veel uit, zolang je er in kunt liggen.

Enige wat we wel vragen is om je telefoon uit (of op stil) te zetten en je schoenen uit te doen. Schoenzolen blokeren de klank en trilling, het is natuurlijk zonde als je niet het optimale effect ondervind, maar het blijft vrijwillig, dus houd je liever je schoenen aan, dan is dat ook geen probleem.

Ik kan niet liggen, kan ik dan niet deelnemen?

Natuurlijk wel! We laten mensen standaard liggend deelnemen, omdat dit over het algemeen het ontspannendste werkt. Maar we organiseren ook klanksessies waarbij 50 man in een zaal op een stoel zit. 

Het is wel handig om het van te voren aan te geven, dan kan er een stoel klaatgezet worden. 

Staat je vraag er niet bij? Neem contact met ons op via het formulier, via mail naar info@chillaxed.nl, of via WhatsApp naar 06 4833 6800

Vul onderstaande gegevens in voor een offerte op maat

Willen jullie ook online sessies?

3 + 15 =

Chillaxed

Adres

Kolkweg 20 04
8243PN Lelystad

Vragen | Contact

Vraag direct een vrijblijvende demo klanksessie aan via de pagina. Of stel je vraag per mail aan info@chillaxed.nl