Klankmassage

 

Ontspanning op de werkvloer zonder fysieke aanraking.

Laat je medewerkers diepe ontspanning ervaren met een klankmassage. Liggend op een massage tafel, of zittend op een massage stoel, waarbij klankschalen zachtjes op het lichaam worden gebruikt.

Ontdek de helende kracht van klankmassage

Klankmassage is een ontspanningsmethode die steeds populairder wordt vanwege zijn bewezen voordelen voor lichaam en geest. Deze holistische benadering van welzijn maakt gebruik van geluidstrillingen om diepe ontspanning te bevorderen, stress te verminderen en het natuurlijke genezingsproces van het lichaam te ondersteunen.

Hoe werkt een klankmassage?

De klankmassage wordt gestart met een kort intakegesprek. Daarna ga je liggen of zitten en worden speciaal ontworpen klankschalen op het geklede lichaam geplaatst. De klankschalen zijn specifiek en zorgvuldig geselecteerd vanwege hun unieke frequenties en tonen. Elke klankschaal resoneert met verschillende delen van het lichaam. Tijdens het bespelen van de klankschalen creëren ze samen harmonieuze geluidsgolven die diep doordringen in spieren, organen en energiecentra, bekend als chakra’s.

De wetenschap achter klankmassage

De effectiviteit van klankmassage is niet alleen gebaseerd op ‘oude’ tradities, maar wordt ook ondersteund door modern wetenschappelijk onderzoek. Studies hebben aangetoond dat klanktrillingen een diepgaand effect hebben op het zenuwstelsel, waardoor een staat van diepe ontspanning en innerlijke balans wordt bevorderd. Deze ontspanning reactie helpt bij het verminderen van stresshormonen, het verbeteren van de bloedcirculatie en het stimuleren van het immuunsysteem.

Een stoelmassage met klankschalen duurt ongeveer 25 minuten. Hierop wordt net als bij een reguliere stoelmassage de meeste aandacht gegeven aan schouders, nek en rug.

Speciale stoelmassage klankschalen worden tegen het lichaam aangehouden en zachtjes aangeslagen. Hierdoor kunnen de trillingen op het lichaam inwerken, de klanken van de klankschalen zorgen tegelijkertijd voor ontspanning van de geest.

Na een stoelmassage voelen medewerkers zich verfrist, ontspannen en hebben ze vernieuwde energie.

Er kunnen maximaal 9 stoelmassages per dagdeel worden ingepland. Het is ook mogelijk verschillende klankdiensten te combineren, zie hiervoor de ‘combinatie diensten’ tab. 

Bij een tafelmassage nemen deelnemers plaats op de massage tafel. Er zijn hierin 2 mogelijkheden:

 • Volledige klankmassage, hierbij worden klankschalen eerst aan de achterkant van het lichaam geplaatst, daarna op de voorkant van het lichaam. Deze massage duurt in totaal 65 minuten.
 • Deelmassage, hierbij kan de deelnemer kiezen of de klankschalen op de achterkant, of op de voorkant van het lichaam geplaatst moeten worden. Deze massage duurt in totaal 35 minuten.

Bij een massage op de massagetafel worden er maximaal 4 klankschalen tegelijk op het lichaam geplaatst en vervolgens zachtjes aangeslagen. De trillingen van de klankschalen werken door in de cellen, spieren en bindweefsel van het lichaam, de klanken van de klankschalen zorgen tegelijkertijd voor ontspanning van de geest en het balanceren van de hersenfrequenties.

Na een klankmassage voelen medewerkers zich verfrist, ontspannen en hebben ze vernieuwde energie om weer aan het werk te gaan.

Er kunnen maximaal 6 deelmassages, of 3 totaalmassages per dagdeel ingepland worden.

Er zijn een aantal contra-indicaties van toepassing, wat kan zorgen dat een klankmassage minder geschikt is: 

 • Eerste en laatste 13 weken van zwangerschap. 
 • Hartproblemen zoals hartritmestoornissen of een pacemaker.
 • Extreem hoge bloeddruk.
 • Trombose
 • Epilepsie

In de meeste gevallen geldt dat er een aangepaste vorm van klankmassage mogelijk is. Maar we moeten wel op de hoogte zijn, zodat de juiste aanpassingen gemaakt kunnen worden. 

In alle gevallen geldt dat medewerkers zelf verantwoordelijk zijn voor hun gezondheid. Wij raden altijd aan dat als een van de contra-indicaties van toepassing is, dat ze vooraf contact zoeken met hun behandeld arts. Pas na toestemming van de arts is het verstandig een klankmassage door te laten gaan. 

Het is mogelijk om verschillende klankdiensten te combineren binnen een dagdeel of een dag.

Kantoorlocatie

Op jullie kantoorlocatie wordt een toeslag van €50,- per extra dienst gerekend. En maximaal 2 diensten per dagdeel.

Als voorbeeld kost een dagdeel tafelmassages bij jullie op locatie €425,-. Wil je liever 2 uur tafelmassage en 2 uur klanksessies, kost dit €475,-

Voor een dag kun je ook alle 3 de diensten combineren, bijvoorbeeld 6 stoelmassages, 1 (deel)tafelmassage en 4 klanksessies hiervoor wordt de toeslag €100,- en zijn de kosten €895,- per dag.

Eventuele kortingen voor wekelijkse klankdagen gelden alleen op de dagprijs, niet op de toeslagen deze blijven altijd €50,- per dienst.

Bij Chillaxed

Ook op onze eigen locatie is het mogelijk meerdere diensten te combineren in een dag of dagdeel. De extra toeslag hiervoor is €15,- per dienst, met een maximum van 2 diensten per dagdeel. 

Voor een dagdeel met 2 verschillende klankdiensten betaal je € 339,- per keer. En een dag met 3 verschillende diensten komt uit op €655,- per keer. 

Al onze diensten bieden we los aan en in abonnementsvorm. Je kunt er als organisatie voor dus voor kiezen om je medewerker eenmalig een klankmassage of klanksessie te bieden. Of als onderdeel van preventiebeleid maandelijks of wekelijks.

Medewerkers abonnement

Wanneer jullie bedrijf in Lelystad gevestigd is, of je persooneel uit de omgeving van Lelystad komt, kun je voor abonnementen op individuele basis kiezen. Vergelijkbaar met een abonnement voor de sportschool.

 • €43,- Per maand, voor wekelijkse klanksessies
 • €25,- Per maand, voor 2 maandelijkse klanksessies
 • €14,- Per maand, voor 1 klanksessie per maand
 • €235,- Per maand, voor wekelijkse klankmassage van 65 minuten.

Voor al deze abonnementen geldt een looptijd van 12 maanden en zijn af te sluiten vanaf 5 medewerkers, heb je minder medewerkers, kan er gekozen worden om deze particulier af te sluiten. Via de online omgeving kunnen medewerkers zelf hun afspraken/ sessies inplannen, wanneer het hun uitkomt. De afspraken kunnen zowel tijdens kantoortijden, als ‘s avond gepland worden.

Bedrijfsabonnement

Wil je medewerkers als onderdeel van jullie verzuimpreventie beleid wekelijks of maandelijks klankmassages of klanksessies bieden in groepsverband, kan er een ook een jaarcontract voor een dagdeel of dag worden afgesloten. Dit kan zowel op jullie eigen locatie, als bij Chillaxed op locatie. Er gelden de volgende kortingen bij herhalende klankdagen:

 • 1x per maand 3% korting (12x per jaar)
 • 2x per maand 5% korting (24x per jaar)
 • 1x per week 10% korting (48x per jaar)
 • 2x per week 15% korting (96x per jaar)

De kortingen zijn alleen geldig voor de prijzen van de dagen en dagdelen, op toeslagen voor meerdere diensten zijn geen kortingen van toepassing.

5 Voordelen van een klankmassages

N

Wetenschappelijk bewezen werking tegen stress-gerelateerde klachten

N

Versterkt het zelf herstellend vermogen en immuunsysteem van het lichaam;

N

Door de rust ontstaat er ruimte voor creativiteit en nieuwe ideeën;

N

Balanceert de hersenfrequenties, waardoor op de lange termijn neuroplasticity veranderd

N

Versterkt het lichaamsbewustzijn;

Adres

Kolkweg 20 04
8243PN Lelystad

Vragen | Contact

Vraag direct een kennismaking of demo via de pagina aan. Of stel je vraag per mail aan info@chillaxed.nl.