Workshop klanksessies

Let op: Voor 2024 worden er geen nieuwe workshops ingepland, heb je interesse om de workshop te volgen, neem dan contact op voor de mogelijkheden. 

Wereldwijd worden klanken van gongs en klankschalen ingezet ter ondersteuning van genezingsprocessen en meditatie. Ze hebben de unieke capaciteit om hersengolven te beïnvloeden, van bèta, gamma en alfa naar theta & delta te leiden. Klank brengt rust in zowel geest als lichaam, en optimaliseert het natuurlijke herstellingsvermogen.

Tijdens de workshop klanksessies leer je alles wat je nodig hebt om zelf een klanksessie van ongeveer 30 minuten te geven. Daarnaast leer je over de opbouw en structuur van een klanksessie, waardoor je na de workshop kunt gaan variëren met langere, of kortere sessies.

De basis van een klanksessie zijn klankschalen, maar daarnaast kunnen er ook instrumenten als gongs, ocean drums, koshi’s/zaphirs, bar chimes. regenstokken en nog vele andere worden gebruikt. Tijdens deze dag kun je ook oefen met een aantal van deze instrumenten, zodat je leert hoe je ze in je klanksessie kunt integreren.

Na deelname aan de workshop heb je voldoende kennis om zelf voor een (kleine) groep een ontspannende klanksessie te verzorgen.

Voor wie?

Deze workshop voor iedereen die wil leren hoe je zelf een klanksessie kunt geven. Om mee te kunnen doen aan deze workshop heb je de basis workshop klankschalen gevolgd, of vergelijkbare (aantoonbare) ervaring uit de praktijk.

Dit is nodig omdat we deze dag geen tijd hebben om in te gaan op slag en aanstrijk technieken van klankschalen. En je deze kennis heb je zowel voor de workshop zelf, als voor het geven van klanksessies erna wel nodig.

Wanneer je kristallen klankschalen in je klanksessies wilt integreren, heb je de workshop kristallen klankschalen al gevolgd. Vergelijkbare praktijkervaring is in dit geval niet voldoende, tenzij je zelf kristallen klankschalen meeneemt om mee te oefenen.

Ongeveer een week voor aanvang van de workshop krijg een een linkje voor onze online workshop omgeving. Hierin komt al het lesmateriaal beschikbaar.

Dag indeling

09:45u Ontvangst, tijd voor koffie/thee
10:00u Start van de workshop
16:30u Einde van de workshop

De tijden zijn indicatief, het kan gebeuren dat we later beginnen, eerder/later klaar zijn.

Koffie, thee en water zijn inclusief, andere drankjes en lunch dien je zelf mee te nemen.

Na afsluiting van de workshop is er gelegenheid om klankschalen en andere instrumenten aan te schaffen.

Datums workshop 2024

23 maart (vol), 19 mei (vol)

Huisregels

 • Blote voeten en schoenen zijn niet toegestaan in de praktijkruimte. Neem (extra) sokken of sloffen mee.
 • Workshop gaat definitief door bij 3 inschrijvingen, maximaal 6 deelnemers.
 • Neem een handdoek of soortgelijks mee om over je matras heen te leggen.
 • Als je eigen kristallen klankschalen hebt die je mee wilt nemen mag dit, zorg wel dat ze gemarkeerd zijn, zodat de klankschalen duidelijk te onderscheiden zijn van die van Chillaxed.

Tijdens de workshop

 • Neem zelf lunch mee, er is niets in de buurt waar je lunch kunt halen (ook geen supermarkt!)
 • Er is een koelkast en een kookplaatje, GEEN oven of magnetron.
 • Koffie/thee en water zijn aanwezig, andere dranken kun je zelf meenemen.

Bereikbaarheid

 • Praktijk is op de 1e etage, alleen bereikbaar per trap.
 • Het is vrij parkeren, wanneer voor de deur geen plek is, kan er in de naastgelegen straat geparkeerd worden.
 • Bushalte is ongeveer 10 minuten lopen.
 • Kijk bij route op de contactpagina voor uitgebreide route informatie.

Verzetten of annuleren

Deze workshop heeft geen contra indicaties, wel is het belangrijk dat iedereen optimaal kan deelnemen aan een workshop. Dit betekend helaas dat je met een (flinke) verkoudheid, hoestklachten of griep niet kunt deelnemen.

Workshops kunnen tot 7 dagen vooraf worden geannuleerd, hiervoor geldt dat er €25,- administratiekosten wordt ingehouden op de terugbetaling. Je kunt tot 72u vooraf kosteloos verzetten naar een andere datum.

De workshop kristallen klankschalen is 1 dag. En kost €169,- per persoon.

Hiervoor krijg je:

 • Hele dag koffie/thee en water.
 • Het lesmateriaal op papier.
 • Eén jaar toegang tot het digitale lesmateriaal, inclusief extra informatie die tijdens de dag zelf niet, of minder uitgebreid behandeld is.

Voor enkel het online lesmateriaal zijn de kosten €47,- zie hiervoor de tab ‘online workshop’.

 

Heb je zelf klankinstrumenten thuis, maar weet je niet zo goed hoe je deze optimaal kunt gebruiken voor een klanksessie?

Wil je meer weten over de opbouw en structuur van klanksessies? Of over welke instrumenten je allemaal kunt inzetten, maar kun je niet op de aangegeven datums. Of heb je gewoon geen behoefte aan een hele dag workshop en wil je het liever in je eigen tempo leren en oefenen?

Dan kun je er nu* ook voor kiezen om alleen de lesmaterialen aan te schaffen.

Deze lessen staan in een online omgeving, inclusief een aantal audio en video fragmenten. De kosten hiervoor zijn eenmalig €19,- hiervoor krijg je één jaar toegang tot de online omgeving met de lessen.

Als je tijdens de lessen tegen vragen aanloopt, kun je deze stellen via de speciaal aangemaakte LinkedIn community.

*Let op de online omgeving is nieuw, deze wordt eerst uitgetest met de deelnemers aan de workshop op 23 maart. Vanaf 30 maart komen de lessen voor overige deelnemers beschikbaar. 

Aan het einde van de workshop:

N

Ken je de opbouw en structuur van een klanksessie

N

Kun je zelfstandig een klanksessie van 30 minuten geven

N

Heb je geoefend met verschillende instrumenten

Chillaxed

Adres

Kolkweg 20 04
8243PN Lelystad

Vragen | Contact

Op meeste pagina’s kun je direct een afspraak inplannen. Stel een vraag per mail aan info@chillaxed.nl of vul het contactformulier op de contactpagina in.