Online klanksessies

Klanksessies vanuit het comfort van je eigen huis

Ervaar diepe ontspanning tijdens een klanksessie, waarbij diverse klankinstrumenten worden gebruikt. Terwijl je comfortabel op de bank zit, in bed ligt, of wat voor jou dan ook een rustige plek is, geniet je van de rustgevende klanken die helpen om je gedachten los te laten en stress te verminderen.

Klanksessies zijn bijzonder heilzaam wanneer je een druk bestaan leidt, moeite hebt met ‘uitstaan’ en altijd maar doorgaat. Ze bieden directe ontspanning en kunnen stress gerelateerde klachten verminderen.

Klank heeft een krachtig effect op zowel lichaam als geest. Zelfs als je er niet bewust van bent, reageert je lichaam op klank. De ritmes en frequenties van klanken kunnen onze hersengolven beïnvloeden. Ze helpen ons om van onze normale bewustzijnsstaat (bèta) naar een ontspannen staat (alfa) of zelfs naar een meditatieve of slaaptoestand (theta & delta) te gaan. En nog belangrijker de frequenties van klankschalen helpen onze hersenen beter te balanceren tussen de verschillende frequenties. Hierdoor kunnen we op termijn makkelijker gedachten loslaten, waar je wellicht over blijft piekeren.

Ook het natuurlijke herstelvermogen van het lichaam wordt geoptimaliseerd en het versterkt je immuunsysteem.

Tijdens een klanksessie worden diverse klankinstrumenten gebruikt. Hoewel er enkele basisovereenkomsten zijn tussen de sessies, kan de duur van specifieke instrumenten variëren of kunnen ze zelfs helemaal niet worden gebruikt. Klankschalen zijn altijd een vast onderdeel van elke sessie, maar daarnaast kunnen ook instrumenten zoals windchimes, oceandrums, gongs, kalimbas, cascabels, tingsha’s en nog veel meer worden ingezet.

De online klanksessies hebben een duur tussen de 30 en 40 minuten. Dit is natuurlijk exclusief de tijd die je daarna zelf nog wilt blijven rusten in stilte.

Het enige wat je nodig hebt voor de sessies is losse speaker, of koptelefoon, een rustige plek waar je ongestoord kunt zijn. (Geen tv, deurbel, telefoon, rond rendende kinderen of huisdieren etc.). 

 

Voordelen van klanksessies

N

Verminderd gevoel van stress, angst en kan de kans op burn-out gerelateerde klachten verkleinen.

N

Versterkt het zelfvertrouwen

N

Vergroot de balans tussen lichaam en geest, waardoor je grenzen bewaken makkelijker wordt.

N

Versterkt het immuunsysteem, waardoor het lichaam beter bestand is tegen ziekten.

N

Verbeterd de kwaliteit van slaap, waardoor je beter uitgerust je dag begint.

Deze opname dient alleen als voorbeeld, zodat je een idee kunt krijgen van wat een klanksessie inhoudt.

Wat mensen voelen na klanksessies

%

Meer ontspannen

%

Evenwichtiger

%

Vitaler

%

Comfortabeler

%

Mentaal helderder

%

Beter geïntegreerd

We zijn nog bezig met het inrichten van de online omgeving voor de klanksessies. Kun je niet wachten en wil je nu al genieten van klanksessies op plekken en momenten die jou uitkomen? Stuur een mail naar info@chillaxed.nl en dan kunnen we toegang al mogelijk maken. 

“Stilte is niet de afwezigheid van geluid. Stilte is de diepste klank.”

– Tao Meng

“Muziek en ritme vinden hun weg tot in de geheime plaatsen van de ziel.”

– Plato

“Geef aandacht en zoek de stilte. Dat is de grootste luxe van vandaag.”

– onbekend

Tarieven klanksessies

Individueel € 17,50 per persoon
Groepen tot 10 personen €175,-
Eigen gekozen locatie tot 12 personen €299,-

Chillaxed

Adres

Kolkweg 20 04
8243PN Lelystad

Vragen | Contact

Op meeste pagina’s kun je direct een afspraak inplannen. Stel een vraag per mail aan info@chillaxed.nl of vul het contactformulier op de contactpagina in.