Nieuwsbrief september 2023

Welkom in de maand september, een maand waarin de zomer plaats maakt voor de herfst. Een tijd waarin we weer meer binnen blijven en sommige al beginnen uit te kijken naar de feestdagen. Het is ook de maand van de herfst equinox, waarop de dag exact even lang duurt als de nacht. Hoewel hiervoor de datum 21 september wordt aangehouden in de meeste kalenders, valt deze dag in 2023 op 22 september.

Saffier is de geboortesteen van september. Saffieren worden vaak geassocieerd met wijsheid, loyaliteit en nobelheid. Ze komen voor in verschillende kleuren, maar de meest bekende is de diepblauwe variant. September is een belangrijke maand voor de natuur, omdat veel planten en bomen hun zaden verspreiden voor de komende lente. Het is een tijd van verandering en vernieuwing in de plantenwereld.

De herfst wordt in het medicijnwiel van het sjamanisme geassocieerd met het westen, het element water, de avond, volwassenheid en emoties. Het is een mooi moment om naar binnen te keren en te reflecteren op hoe het met je gaat. Ben je nog steeds gelukkig met de keuzes die je eerder dit jaar hebt gemaakt, of zijn er misschien keuzes die je los mag laten, zodat er weer ruimte ontstaat voor andere dingen?

Hieronder een aantal manieren hoe je in september klank voor je zelf kunt inzetten ter ondersteuning:

Overgang en balans

September markeert de overgang van de zomer naar de herfst op het noordelijk halfrond. Deze overgang wordt gekenmerkt door veranderingen in de natuur en een verschuiving in energie. Klankschalen worden vaak gebruikt om balans en harmonie te bevorderen, september is uitermate geschikt om klank te gebruiken om je te ondersteunen om innerlijke balans te vinden te midden van de seizoen verandering.

Loslaten en vernieuwing

De herfst is een tijd waarin bomen hun bladeren laten vallen en de natuur zich voorbereidt op een periode van rust en vernieuwing. De Solfeggio frequentie 396hz ondersteund ons om los te laten wat niet meer nodig is en ruimte te maken voor nieuwe ervaringen en inzichten, vergelijkbaar met hoe bomen hun bladeren loslaten. Je kunt bijvoorbeeld deze video, of deze playlist aanzetten wanneer je moeite hebt met loslaten.

Innerlijke reflectie

Naarmate de dagen korter worden, kan september een gevoel van reflectie en introspectie met zich meebrengen. Het geluid van klankschalen kan helpen om een kalme en meditatieve sfeer te creëren, waardoor je dieper in jezelf kunt kijken en kunt nadenken over persoonlijke groei en doelen. Ook cacao kan een prachtige ondersteuning bieden, cacao opent je hart chakra, waardoor het makkelijker wordt om in contact te komen met je innerlijke zelf, weer naar je gevoel te luisteren in plaats van naar je hoofd.

Harmonie met de natuur

In september, wanneer de geluiden van de natuur aan het veranderen zijn, kunnen wij deze veranderingen niet altijd waarnemen. Maar wist je dat iedere plant, boom, levend wezen een eigen frequentie uitzend? In Italië is er een onderzoeksinstituut, wat een apparaat heeft uitgevonden waarmee de geluiden van bomen, planten en bloemen, omgezet worden naar een voor mensen hoorbare frequentie. Benieuwd? Luister hier hoe een 800 jaar oude boom klinkt. Als je dit hoort snap je waarschijnlijk ook direct waarom een wandeling in het bos, of park voor veel mensen zo rustgevend is. Onze oren horen de klanken niet, maar in ons ‘zijn’ voelen we de frequenties en trilling van de bomen en planten wel.

 

Rest van 2023 en verder

Ook bij Chillaxed staan we niet stil. Er zijn mooie nieuwe dingen in de maak, maar er zijn ook dingen die we los mogen laten deze herfst.

Nieuwe ontwikkelingen

Introductie workshop klank: Vanaf oktober start de introductie workshop klank. Dit is een workshop van 3 – 3,5 uur waarin de basisbeginselen over klankschalen, koshi’s, oceandrums en andere instrumenten wordt besproken. Het is niet alleen theorie, want deze workshop is juist bedoeld om voor jezelf een gevoel te krijgen bij verschillende klankinstrumenten, dus we gaan vooral veel spelen. Voel jij je aangetrokken tot klank, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is deze workshop ideaal om je ontdekkingsreis mee te starten.

Chakradance: Zelf heb ik bij anderen al mogen ervaren wat de kracht van Chakradance is. Momenteel ben ik nog bezig met de opleiding, maar ergens in november zal er een reeks van 8 weken starten.  Chakradance is een fantastische manier om in vrije dans je (emotionele) blokkades te ontdekken en los te laten. In de volgende nieuwsbrief kom ik hier uitgebreid op terug.

Andere nieuwtjes: Ook de workshops ‘Werken met klankschalen’ en ‘Kristallen klankschalen’ komen in november en december weer terug, inschrijven kan vanaf nu via de website. 

Er is een nieuwe agenda pagina gemaakt, op deze pagina staan alle komende evenementen in één overzicht. Je hoeft niet langer tussen individuele pagina’s heen en weer te klikken, je kunt vanuit de nieuwe agenda alles in één keer zien. De losse agenda’s op de informatie pagina’s blijven wel gewoon bestaan, dus als je alleen de agenda van klanksessies nodig hebt, kun je die nog steeds op de pagina van klanksessies vinden. 

Los laten: Coaching sessies gaan vervallen. Coaching blijf ik wel doen in combinatie met soundhealing en burn-out coaching voor zakelijke klanten, maar voor individuele sessies worden er geen nieuwe intakes meer opgestart.

 

P.S. Heb jij een voucher via Social deal gekocht, deze is nog tot 24 januari 2024 geldig.

Is de sessie je goed bevallen en wil je nog een keer reserveren tegen dezelfde (of net iets lagere) prijs? Dit kun je direct via de website doen met kortingscode 50korting, je hoeft hiervoor dus geen nieuwe Social deal voucher te kopen. Kijk wel eerst naar de beschikbaarheid, zeker voor de cacao ceremonies deze zijn nog maar zeer beperkt beschikbaar.