Nieuwsbrief oktober 2023

Welkom in oktober, de maand waarin de zomer zich geleidelijk terugtrekt en de herfst haar intrede doet. Terwijl de bladeren veranderen van kleur en de dagen korter worden, kunnen we ons langzaam maar zeker voorbereiden op de feestdagen die voor ons liggen. Maar oktober heeft nog veel meer te bieden, dus laten we eens kijken naar de spirituele aspecten van deze maand.

Oktober wordt gekenmerkt door de schitterende opaal, een edelsteen die bekendstaat om zijn betoverende kleurenspel. De opaal wordt vaak geassocieerd met intuïtie, inspiratie, passie en creativiteit. Door een opaal te dragen, kunnen we onze innerlijke vlam aanwakkeren en ons laten inspireren om onze passies na te streven, zelfs als de dagen korter worden. Bovendien kan de opaal helpen bij het harmoniseren van onze chakra’s en het bevorderen van energiestroming.

In de natuur is oktober een periode van overgang, waarin bomen hun bladeren laten vallen en zich voorbereiden op de rustige wintermaanden. Dit seizoen herinnert ons eraan dat het soms noodzakelijk is om los te laten om ruimte te maken voor vernieuwing. Het is een uitnodiging om te reflecteren op wat we in ons eigen leven mogen loslaten om ruimte te scheppen voor groei en transformatie.

Samhain of Halloween

Oktober staat ook bekend als de maand van alles pompoen, met Halloween als hoogtepunt. Oorspronkelijk bekend als Samhain, een Keltisch festival dat het einde van het oogstseizoen markeerde en de sluier tussen de wereld van de levenden en de doden dunner maakte. Het is een tijd om te reflecteren op onze voorouders en onze connectie met het spirituele rijk.

Verbondenheid met de natuur

De herfst is een tijd waarin bomen hun bladeren laten vallen en de natuur zich voorbereidt op een periode van rust en vernieuwing – de winter. Oktober nodigt ons uit om te vertragen, te reflecteren en te koesteren. Laat je inspireren door de natuur en observeer hoe bomen transformeren van weelderig in blad naar kale takken. Het herinnert ons eraan dat ook wij op onze eigen manier transformatie mogen doorgaan. Dit kan klein zijn, zoals een keer naar de kapper, of een nieuwe (winter) outfit, ook iets groters zoals Munay-Ki

Innerlijke reflectie

Deze oktober biedt een uitstekende gelegenheid om spirituele praktijken te omarmen die ons helpen tijdens deze overgangsperiode. Klankschalen en meditatie kunnen worden ingezet om innerlijke balans te vinden te midden van de veranderende seizoenen. Overweeg (klank)meditaties met Solfeggio frequenties, zoals de 396Hz voor loslaten, om je te ondersteunen bij het omarmen van verandering en vernieuwing.

 

 

 

Agenda en activiteiten

Munay-Ki: Ontdek jouw innerlijke kracht en liefde

Ben je op zoek naar een diepgaande reis naar persoonlijke groei en spirituele ontwikkeling? Dan is Munay-Ki iets voor jou!

Munay-Ki is een reis naar versnelde persoonlijke transformatie, geïnspireerd door de oude wijsheid van de Inca indianen, de Q’eros. De naam Munay-Ki betekent “liefde” (Munay) en “energie” (Ki), en deze krachtige traditie biedt eenvoudige maar diepgaande energetische inwijdingen om liefdevoller en bewuster te worden, zowel naar jezelf als naar de wereld om je heen.

Start op 27 oktober om 13:30 uur

 

Introductie workshop klank

Voel jij je aangetrokken tot klank, maar weet je niet waar te beginnen? Dan is de introductie workshop ideaal om je ontdekkingsreis mee te starten. Je mag vooral veel spelen met verschillende instrumenten.

De eerst volgende workshop is op 5 november reserveren kan via de website.

 

Chakradance

Begin 2024 gaan we van start met Chakradance. Omdat hier een andere opzet nodig is dan voor klanksessies en cacao ceremonies, ben ik op zoek naar een aantal mensen die deel willen nemen aan een demo sessie. Deze sessie is op 30 november, start om 19:00u en zal ongeveer 1,5 duren. De kosten voor deelname zijn €15,-. En tijdens deze sessie dans je door alle 7 chakra’s. Heb je interesse om deel te nemen, stuur mij dan een mailtje of vul het contact formulier​ op de website in. Dan ontvang je meer informatie over Chakradance zelf en deze avond. Er is plaats voor maximaal 4 personen.

 

Overige activiteiten

11 November workshop Werken met klankschalen
2 december workshop Kristallen klankschalen
Voor alle activiteiten kijk in de agenda

Heb je vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief, of suggesties ter verbetering, hoor ik het graag van je.

P.S. Heb jij een voucher via Social deal gekocht, deze is tot 27 januari 2024 geldig.
Als je de sessie hebt gewaardeerd, kun je nogmaals reserveren met korting via onze website met de code “50korting.