Nieuwsbrief mei 2024

Welkom in de sprankelende maand mei, waar de natuur in volle bloei staat en de belofte van warmere dagen in de lucht hangt!

Natuur en seizoenen:
Mei is de maand waarin de lente haar hoogtepunt bereikt. De dagen zijn langer, de temperaturen stijgen gestaag en de natuur barst uit haar voegen met kleur en leven. Bloemen staan in volle bloei en bomen zijn gehuld in een weelderig groen bladerdak.

Het is ook de tijd van het jaar waarin de dierenwereld bruist van activiteit. Vogels zingen uitbundig in de ochtendzon en jonge dieren verkennen speels hun omgeving.

De volle maan in mei staat bekend als de Flower Moon, vanwege de overvloed aan bloemen die in deze tijd bloeien. Het is een prachtig schouwspel dat de schoonheid van de natuur in de schijnwerpers zet.

Feestdagen en vieringen:
Op 4 mei herdenken we onze doden, hoewel dit in Nederland de oorsprong vind bij de slachtoffers van de oorlog, is dit een mooi moment om ook onze voorouders te herdenken en eren, zoals ook in Mexico op 5 mei ‘Dias de los muertos’ wordt gevierd.

En 5 mei vieren we natuurlijk Bevrijdingsdag, ter herdenking van het einde van de Tweede Wereldoorlog en de vrijheid waar we vandaag de dag van kunnen genieten. Zeker in de huidige tijd van oorlogen overal om ons heen, mogen we dankbaar zijn dat dit voor de meeste van ons (op dit moment) een ver-van-ons-bed-show is.

Dan in een lichtere viering, maar daardoor niet minder belangrijk komt Moederdag ook in dit rijtje voor. Neem op 12 mei een moment om moeders over de hele wereld te eren en waarderen voor hun onvoorwaardelijke liefde en toewijding.

Geboortesteen:
De geboortesteen van mei is de smaragd, een prachtige groene edelsteen die symbool staat voor groei, welvaart en vernieuwing.

Muziek en frequentie:
Muzikaal gezien past een vrolijke, opgewekte toon bij de maand mei. Denk aan noten die een gevoel van levendigheid en vernieuwing overbrengen, zoals hogere tonen en snellere ritmes. Frequenties die zich in het hogere bereik bevinden, zoals 587 Hz, kunnen de frisheid en lichtheid van deze lentemaand weerspiegelen. Een melodie die opstijgt en opbloeit, zoals een opkomende zon, kan de opgewekte sfeer van mei perfect weergeven. Een D majeur is de toon die hier goed bij past.

Welzijn en gezondheid:
Mei is een uitstekende tijd om actief te worden en te genieten van het buitenleven. Ga wandelen in de natuur, fietsen langs groene paden of breng tijd door in de tuin, wat zowel goed is voor lichaam als geest. Laten we duimen dat mei de eerste maand van 2024 wordt die niet weer een regenrecord bijschrijft, zodat we optimaal van buiten mogen genieten.

Als altijd, is ook een goed moment om aandacht te besteden aan gezonde voedingskeuzes en een gebalanceerd dieet, vooral met de zomer in aantocht. De eerste gewassen zijn klaar om geoogst te worden, kies voor lokaal, bijvoorbeeld aardbeien uit Nederland in plaats van Spanje.

Laten we de energie van mei omarmen en genieten van alles wat deze prachtige maand te bieden heeft!

Activiteiten, agenda en updates:

Er is een nieuw zakelijk contract bijgekomen vanaf mei, dat is goed nieuws, want meer klank op de werkvloer helpt het verzuim verlagen en stress gerelateerde klachten te verminderen. Het betekend ook dat mijn tijd minder besteed kan worden aan ‘losse’ diensten en dat ik de komende maanden keuzes zal maken om bepaalde activiteiten los te gaan laten.

Klanksessies
Eenmalige klanksessies: is de eerste dienst die komt te vervallen. Er komen geleidelijk meer abonnees die op vaste momenten kunnen genieten van klanksessies. Daar staat tegenover dat voor de eenmalige klanksessies de laatste 2 maanden iedere keer maar 1 of 2 deelnemers hebben. Dat is helaas niet voldoende om deze los te reserveren klanksessies bestaansrecht te geven.

Aanstaande vrijdag op 3 mei om 19:45 uur zal de laatste los te boeken klanksessie plaatsvinden, er zijn nog plaatsen beschikbaar.

Na 3 mei, blijven de klanksessies wel gewoon beschikbaar voor abonnees. Wil je een eenmalige klanksessie, dan kun je kiezen voor de XL variant. Nog beter voor het mentale welzijn is natuurlijk om kiezen voor één of meerdere maandelijkse klanksessies 😉

XL klanksessie: vanaf mei krijgen de XL klanksessies een vaste plek in de agenda, namelijk elke laatste zondag van de maand.

Privé klanksessies: Wil je een klanksessie met je eigen gezelschap, hoef je hiervoor nu niet meer eerst een email te sturen. Zowel voor privé klanksessies van 60 minuten, als van 2,5 uur (XL) kun je nu direct via de boekingsmodule een reservering maken, wel zo makkelijk. Een XL klanksessie kun je ook zakelijk reserveren, dat gaat op dit moment nog wel met een offerte via email.

Opleiding Cacaoïsta:
Is de tweede dienst die op dit moment stop gezet wordt. Er is net een nieuwe groep aan de 4 daagse opleiding begonnen, deze wordt natuurlijk afgemaakt. Daarna zal er in ieder geval voor de rest van 2024 geen nieuwe startdatum meer komen. De deelnemers die voor augustus en september stonden ingeschreven zijn op de hoogte gebracht en krijgen hun volledige investering terug.

Zakelijk klank:
Wil jullie organisatie de voordelen van klanksessies of klankmassages op de werkvloer? Op woensdagen en vrijdagen kan dit nog iedere week, voor de overige dagen geldt voor de rest van 2024 een maximale beschikbaarheid van 1x per maand

Workshops 2024

Inmiddels is de volledige agenda voor 2024 bekend, hieronder een overzicht van alle workshops die nu ingepland staan, inclusief de duur en datums.

Basis workshop klankschalen (1 dag): zaterdag 15 juni (vol), vrijdag 27 september en zaterdag 14 december.

Workshop kristallen klankschalen (1 dag): maandag 20 mei (vol), vrijdag 23 augustus en zaterdag 30 november (nog 3 plaatsen).

Workshop klanksessies (1 dag): vrijdag 10 mei (vol), zaterdag 24 augustus, zaterdag 19 oktober en zondag 1 december.

Chakradance: Onder voorbehoud start deze donderdag 22 augustus, iedere donderdagavond tot en met 17 oktober.

Vergeet ons niet te volgen op LinkedIn en WhatsApp voor de laatste nieuwtjes, kortingen en leuke feitjes over frequenties.

Maak er weer een mooie, liefdevolle, gezonde en vitale maand van!

Liefs Mariëlle

 

P.S. Heb je vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief, of suggesties ter verbetering, hoor ik het graag van je.