Nieuwsbrief november 2023

Welkom in de maand november, wederom een herfstmaand, waarin rust, transformatie, de maan, dankbaarheid, herinneren van de doden en energiebalans belangrijke thema’s zijn.

Deze maand is de nieuwsbrief onderste boven geschreven, dus eerst de agenda en daarna de weetjes over de maand.

Enjoy!

Agenda en activiteiten

Naast de reguliere klanksessies en cacao ceremonies hieronder een aantal highlights op de agenda voor november.

Chakradance: 30 november

Ben jij op zoek naar een manier om je lichaam en ziel te verbinden en je innerlijke harmonie te vinden? Chakradance™ is jouw reis naar een beter leven.

Chakradance™ is geen gewone dans; het is een vorm van dansen die gericht is op het openen en balanceren van de zeven chakra’s. De chakra’s zijn energiecentra in het lichaam die verband houden met verschillende aspecten van ons welzijn, zoals onze fysieke gezondheid, onze emoties, onze gedachten en onze spirituele ontwikkeling. De muziek resoneert met de trillingen van de chakra’s, en Chakradance™ herstelt de energie, waardoor levenslust ontvlamt. Dit holistische proces vergroot het gevoel van welbevinden, zowel fysiek als mentaal. Het opent de deuren naar een diepere beleving van het leven. Op de Chakradance website kun je je aanmelden. De kosten voor deze avond zijn €5,- per persoon, het duurt ongeveer 2 uur en er is plek voor 4 personen.

 

Workshop kristallen klankschalen: 2 december

Kristallen klankschalen zijn met recht een categorie op zichzelf. Door de samenstelling van de schaal, werken ze op een andere manier op ons lichaam met veel hogere intensiteit. In de workshop kristallen klankschalen leer je alles wat je in de basis nodig hebt om kristallen klankschalen te bespelen. Tegelijkertijd leren we over onze chakra’s, de werking van chakra’s en op welke manier kristallen klankschalen invloed op kunnen hebben. Werk jij zelf al met klank en overweeg je om ook kristallen klankschalen in te zetten, dan is deze cursus een goed startpunt. Na afloop kun je, wanneer je dat wilt, ook kristallen klankschalen kopen. Inschrijven voor de workshop kan via de pagina  Kristallen klankschalen

 

15 november Vakbeurs gezondheid en vitaliteit

Op 15 november gaat Chillaxed naar de beurs. We staan in stand 146 op de vakbeurs gezond en vitaal in Gorinchem. Hier laten we bedrijven en individuen kennismaken met klanksessies en hopen dat mensen de gezondheid voordelen zelf komen ervaren. In de stand, mocht je langskomen, staan natuurlijk meerdere klankschalen, maar ook een van de grote gongs en de XXL klankschaal gaan mee. Deze beurs wordt ook de kick-off van de online klanksessies, die in de afgelopen maand in een studio zijn opgenomen. De website met informatie staat al klaar, zowel voor bedrijven als voor individuen, ik ben nu druk bezig om ook een omgeving op te zetten waar je op kunt inloggen om toegang tot de klanksessies te krijgen.

 

Online klanksessies

Na eerst veel getwijfeld te hebben, ben ik toch overstag. Er zijn inmiddels verschillende wetenschappelijke onderzoeken die de voordelen voor de gezondheid van online klanksessies onderbouwen. Dus vond ik het hoog tijd om mensen dit te gunnen vanuit de comfort van hun eigen huis.

Betaalde online sessies:

In de maand september en oktober heb ik in een studio verschillende klanksessies opgenomen. Er gaan er nog meer volgen, maar de eerste 15 sessies zijn af en komen online beschikbaar zodra de nieuwe online omgeving klaar is. (hopelijk half november). Voor deze sessies koop je een ‘abonnement’ van een jaar, na dit jaar verloopt alles automatisch, tenzij je zelf besluit dat je wilt verlengen. De kosten liggen tussen €19 & €47 per jaar, afhankelijk van hoeveelheid sessies je wilt kunnen luisteren.

Gratis online sessies:

Daarnaast heb ik sinds augustus iedere maand minimaal 1 fysieke klanksessie opgenomen. Zoals je zult begrijpen zijn deze niet van gelijke kwaliteit als de studio opnames. De microfoon stond op 1 plek en mensen die aanwezig zijn geweest bij een van mijn klanksessies weten dat ik ook met instrumenten rondloop, waardoor sommige instrumenten beter hoorbaar zijn dan andere. Ook hoor je wel eens iemand snurken, hoesten, niezen of draaien op de achtergrond. Net als mijn eigen loopbewegingen, een vloer die kraakt etc. Deze sessies komen gratis beschikbaar. Echt gratis, dus niet achter een ‘schrijf je hier in en krijg er email-funnel diaree bij cadeau’. Maar gewoon op de website, met een eigen pagina, welke via het menu onder ‘online diensten’ komt te staan.

 

Weetjes over de maand november

November is de maand van de maan, dit is namelijk de tijd van het jaar waarin de maand het dichtst bij de aarde staat. Hierdoor zijn haar energieën nog sterker en beter voelbaar, vooral mensen die bijvoorbeeld slecht slapen rond volle maan, zullen hier in november extra last van ondervinden.

Allerzielen en Allerheiligen

De maand begon met herdenken en rouwen om onze dierbaren die zijn overleden. Hoewel deze tradities niet meer zo levendig zijn als vroeger, zijn Allerheiligen en Allerzielen zijn twee belangrijke feestdagen waar november mee start.

Dankbaarheid

Het is een goede maand om stil te staan bij de dingen waar we dankbaar voor zijn. In Canada en Amerika staan mensen hier extra bij stil op Thanksgiving, maar ook zonder Thanksgiving kun je dankbaar zijn en hoeft hierbij stilstaan niet moeilijk te zijn. Bijvoorbeeld door het bijhouden van een dankbaarheidsdagboek, of gewoon een moment te nemen om even stil te staan bij de dingen die we waarderen in ons leven.

Energiebalans

Net als de vorige herfstmaanden in ook november een maand van verandering en transformatie. De dagen hebben tot 6 uur minder daglicht, wat invloed kan hebben op je energieniveau en je stemming. Het is daarom extra belangrijk om goed op jezelf te passen, voldoende te slapen en gezond te eten. Een vitaliteitsbooster die past bij deze tijd is gember. Gember is een kruid dat kan helpen om je energieniveaus te verhogen en je immuunsysteem te versterken. Je kunt gember toevoegen aan je voedsel, thee drinken met gember of gemberolie gebruiken om je masseren.

Hoe je klank kunt inzetten ter ondersteuning

Muziek en klank kunnen ook ondersteunen de bijpassende klank voor deze maand is de B-toon. De B is een krachtige klank die kan helpen om je te verbinden met je hogere zelf. Je kunt de B-klank zingen, reciteren of gewoon in je hoofd herhalen om je spiritueel te verheffen. Naast de B kun je ook muziek inzetten, muziek in 218Hz, 432Hz of 864Hz zijn het meest geschikt voor de ondersteuning van je energie in november. En als je kleur wilt toevoegen kun je deze maand het beste kiezen voor de kleur paars.

Geboortesteen

Als laatste weetje de geboortesteen, dat is toermalijn. Toermalijn is een krachtige steen die kan helpen om blokkades op te heffen en je energie te balanceren. Het is een goede steen om deze maand bij je te dragen

Tips voor een vitale november

  • Maak tijd voor ontspanning en meditatie.
  • Luister naar 432 Hz-muziek.
  • Eet gember.
  • Zorg voor voldoende slaap en gezonde voeding.
  • Draag iets in het paars, of voeg wat paars toe in huis
  • Ga naar buiten, ook als het weer wat kouder of natter is.

 

Heb je vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief, of suggesties ter verbetering, hoor ik het graag van je.

P.S. Heb jij een voucher via Social deal gekocht, deze is tot 27 januari 2024 geldig.
Als je de sessie hebt gewaardeerd, kun je nogmaals reserveren met korting via onze website met de code “50korting.