Nieuwsbrief maart 2024

Welkom in de maand Maart. De maand die het podium betreed met een uitbarsting van kleur en leven, klaar om ons te omarmen met de warmte van de lentezon en de belofte van nieuwe kansen!

Natuur en seizoenen

Maart de maand waarin de lente weer begint, de dagen worden langzaamaan weer langer en de temperaturen beginnen te stijgen. Ook de natuur komt langzaam weer op gang, de eerste bloembollen staan in bloei en planten beginnen weer langzaam uit te lopen.

Het is de tijd van het jaar waarin veel dieren ontwaken uit hun winterslaap en vogels terugkeren van hun wintermigratie en hun nestjes gaan bouwen.

De volle maan in maart staat bekend als de Worm Moon, omdat het (vroeger) de tijd van het jaar is waarin de grond begint te ontdooien en wormen weer actief worden, wat een teken is van het naderende voorjaar. Deze maan wordt soms ook de Lentemaan genoemd, vanwege de associatie met het begin van de lente.

Wat je deze maand mag vieren

Veel mensen over de hele wereld vieren op 17 maart St. Patrick’s Day, een Ierse feestdag ter ere van de heilige Patrick, de beschermheilige van Ierland. Een mooie dag om de groene kleding uit je kast te trekken.

De dag waarop de Ierse Leprechaun veel volop in beeld komt, daar hoort een regenboog bij.

In sommige culturen wordt het Perzische nieuwjaar gevierd, deze valt rond de lente-equinox, meestal rond 20 of 21 maart, en wordt Nowruz genoemd.

En dan natuurlijk de lente-equinox zelf, deze wordt in verschillende (natuur)religies ook gevierd. Deze dag kondigt het officiële begin van de lente aan, de dag waarop het even lang licht als donker is. Het moment dat we in het medicijnwiel van noord naar oost bewegen, dat de de dagen hierna in lengte gaan winnen van de nachten.

Geboortesteen

De geboortesteen van maart is de aquamarijn. Deze edelsteen wordt geassocieerd met kalmte, helderheid en hoop. Het wordt vaak gedragen als een amulet voor bescherming tijdens reizen over water.

Aquamarijn

Welzijn en gezondheid

In de Verenigde Staten is maart “National Nutrition Month”, waarin er actief campagne wordt gevoerd die mensen aanmoedigt om gezondere voedingskeuzes te maken en hun eetgewoonten te verbeteren. Met het nieuws dat inmiddels 50% van de 20+ overgewicht heeft, is dit ook voor ons een mooi moment om extra stil te staan bij fysieke, mentale en emotionele gezondheid.

Dit is een goed moment om weer actief te worden na de winter en te profiteren van de stijgende temperaturen. Ga lekker naar buiten om te wandelen, fietsen, of in de tuin aan het werk te gaan, allen zowel gunstig voor lichaam als geest.

Activiteiten, agenda en updates:

Klanksessies

Met een abonnement kun je iedere woensdag, vrijdag en zondag reserveren om 19:30 uur.

Daarnaast zowel voor abonnementshouders als eenmalige deelnemers op maandagen om 19:45 uur en vrijdagen om 16:30 uur.

Nieuw XL klanksessie: Vanaf deze maand is het mogelijk om op zondagochtend een XL klanksessie te reserveren. Deze duurt maar liefst 2,5 uur, er kunnen maximaal 7 personen per sessie deelnemen.

Privé klanksessies: Wil je een klanksessie met je eigen gezelschap, hoef je hiervoor nu niet meer eerst een email te sturen. Zowel voor gewone privé klanksessies, als een privé XL klanksessie, kun je nu direct via de boekingsmodule een reservering maken, wel zo makkelijk

Cacao ceremonie: In maart is er in verband met een weekendje weg, geen cacao ceremonie tijdens de volle maan. De eerst volgende datum waarop nog plek is en je voor kunt inschrijven is 24 april.

Meetbare resultaten😊In oktober hadden we al de echte eerste meeting bij een klant, dat was een verzuimreductie van 1,75% na 8 maanden. Wat natuurlijk al super goed is. Nu bij een tweede klant is er in februari een meeting gedaan na één jaar en er is een verzuimreductie van maar liefst 2,5% bereikt! Wat tof dat we dit met klanksessies, coaching en werkgroep faciliteren een bijdrage aan hebben mogen leveren! En stiekem ook voor mezelf natuurlijk blij dat het gewoon bevestigt dat klanksessies echt bijdragen aan een gezonde en vitale werkvloer.

Zakelijke abonnementen: Om dit succes ook bij andere organisaties te kunnen bewerkstelligen, heb ik ervoor gekozen om abonnementen de standaard te maken. Want net als voor de klanksessies in onze praktijk, geldt ook voor medewerkers dat af en toe een klanksessie heel fijn wordt gevonden, maar als we echt willen bijdragen aan welzijn, gezondheid en vitaliteit, dan is één keer niet voldoende.

Natuurlijk kun je ook zakelijk, net als met de particuliere klanksessies, nog steeds een eenmalige klanksessie of dag(deel) aanvragen. Alleen is het standaard uitgangspunt dat er een abonnement wordt aangeboden. Er zijn verschillende opties, een klank-abonnement, een klank & coaching abonnement en een totaal abonnement, waar ieder kwartaal ook een werkgroep faciliteren inzit.

Online leeromgeving: In februari is de nieuwe online leeromgeving live gegaan (whoot whoot!). Deze omgeving is in eerste instantie bedoeld om naar de online klanksessies te kunnen luisteren, daarnaast als naslagwerk voor deelnemers aan een workshops. Voor alle (toekomstige) workshops geldt dat er geen Dropbox linkjes meer verzonden worden, maar dat je via de online leeromgeving toegang hebt tot de theorie, filmpjes, audio meditaties en andere relevante informatie bij de workshop. De deelnemers aan de workshop kristallen klankschalen van afgelopen zaterdag hebben inmiddels toegang, komend weekend volgen de deelnemers aan de basis workshop klankschalen. Ik hoop dat zij er net zo blij van worden, als ik er mee ben 😊

De tegels van de verschillende workshops in de online omgeving

 

Workshops 2024

Inmiddels is de volledige agenda voor 2024 bekend, hieronder een overzicht van alle workshops die nu ingepland staan, inclusief de duur en datums.

Basis workshop klankschalen (1 dag): zaterdag 9 maart (vol), zaterdag 15 juni, vrijdag 27 september en zaterdag 14 december.

Workshop kristallen klankschalen (1 dag): maandag 20 mei (2e pinksterdag), vrijdag 23 augustus en zaterdag 30 november.

Workshop cacao ceremonie (4 dagen): zaterdagen 11, 18, 25 mei & 1 juni en op zondagen 8, 15, 22 & 29 september

Online workshop cacao ceremonie (8 avonden):  Maandag 6 mei – 4 juli (20 mei vervalt). En maandag 26 augustus – 14 oktober.

Workshop klanksessies (1 dag): zaterdag 23 maart (vol), vrijdag 10 mei, zaterdag 24 augustus, zaterdag 19 oktober en zondag 1 december.

Chakradance: Gestart op 29 februari, iedere donderdagavond tot en met 25 april. Volgende reeks vanaf donderdag 22 augustus, iedere donderdagavond tot en met 17 oktober.

De Munay-Ki inwijdingen gaat vervallen als workshop zodra de huidige reeks is afgelopen. Het blijft een optie om de inwijdingen te ontvangen, alleen weet ik nog niet precies in welke vorm. Waarschijnlijk wordt het 4 keer 1 uur, waarbij iedere combinatie-groep inwijdingen in zijn geheel wordt doorgegeven. Deze kun je dan 1-op-1 of in kleine privé groepjes ontvangen. Zodra ik er uit ben wat de best passende vorm is, zal ik de webpagina hiervoor aanpassen.

Vergeet ons niet te volgen op LinkedIn en WhatsApp voor de laatste nieuwtjes, kortingen en leuke feitjes over frequenties.

Maak er weer een mooie, liefdevolle, gezonde en vitale maand van!

Liefs Mariëlle

P.S. Heb je vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief, of suggesties ter verbetering, hoor ik het graag van je.