Nieuwsbrief juli 2024

Welkom in de bruisende maand juli! De zomer is in volle gang, hoewel het weer voor vele nog wat te wensen overlaat, kun je op de zonnige momenten wel direct de warmte van de zon voelen.

Natuur en seizoenen:
Juli brengt ons de warmte van de zomer, met lange, zonnige dagen en warme avonden (theoretisch gezien dan 😉). De natuur is op zijn levendigst: bloemen bloeien in volle pracht, tuinen staan in bloei en velden zijn weelderig groen. In (moes)tuinen is het eerste fruit en de eerste groente rijp voor de pluk. Het is de perfecte tijd om naar buiten te gaan en te genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Bijzonderheden:
Voor sportliefhebbers is juli een bijzondere maand. Dit jaar niet alleen de Tour de France, maar ook de Olympische Spelen en natuurlijk het Europees Kampioenschap (EK) voetbal wat al in volle gang is.

Geboortesteen:
De geboortesteen van juli is de robijn. Deze schitterende, rode edelsteen staat symbool voor passie, energie en kracht. De robijn is al eeuwenlang geliefd om zijn schoonheid en wordt vaak geassocieerd met liefde en vitaliteit.

Gezonde gewoonten:
Met het warme weer is juli de perfecte maand om gezonde gewoonten op te pakken. Alleen nog even de regenjas of paraplu bij de hand houden. Hier zijn een paar ideeën om je op weg te helpen deze maand:

  • Blijf gehydrateerd: Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt, vooral op warme dagen. Voeg wat schijfjes citroen, komkommer of munt toe voor een verfrissende twist.
  • Eet seizoensgebonden: Geniet van de overvloed aan verse zomergroenten en fruit. Denk aan sappige bessen, watermeloen, komkommer en tomaten.
  • Blijf actief: Maak gebruik van het warmere weer om buiten actief te zijn. Ga wandelen, hardlopen, zwemmen of doe mee aan een zomerse sport zoals beachvolleybal, ook een mudrun kun je op dit moment makkelijk zelf doen.
  • Ontspan in de natuur: Neem de tijd om te ontspannen en te genieten van de natuur. Een picknick in het park, een dagje strand of een wandeling door het bos kan wonderen doen voor je welzijn.

Zomertips:

  • Zonbescherming: Hoewel de zon zich nog niet zoveel laat zien als velen zouden willen, op de momenten dat de wolken er niet voorzitten is de zonkracht deze tijd van het jaar op zijn hoogst. Vergeet daarom niet om je huid en ogen te beschermen tegen de zon. Zit je in de schaduw, geniet dan zonder zonnebril van het licht buiten, de (licht)frequenties die je deze tijd van het jaar hebt, zijn een fantastische boost voor je immuunsysteem.
  • Staycation: Als je niet op vakantie gaat, of al bent geweest, maak van de zomer een staycation. Verken lokale parken, musea en evenementen om het vakantiegevoel te krijgen zonder ver te reizen. Heb je kinderen, zet een tent op in de achtertuin, of bij het speelveldje om de hoek, om een nachtje te kamperen. Zelfs in je eigen stad of dorp is er vaak nog heel veel te ontdekken.

Geniet van de zomer, creëer mooie herinneringen en maak tijd voor ontspanning en plezier!

Activiteiten, agenda en updates:

Klanksessies

Klanksessie: De volgende klanksessie waar je zonder abonnement aan deel kunt nemen is vrijdag 26 juli van 19:30u tot 20:30u de kosten zijn €15,- per persoon, vol = vol. Reserveren kan via de link in de subtitel.

XL klanksessie: De volgende XL klanksessie is op zondag 28 juli van 10u tot 12:30u. De kosten zijn €39,- per persoon, ook hier geldt vol = vol. Reserveren kan via de link in de subtitel.

 

Workshops 2024

De workshops basis klankschalen en klanksessies zijn voor de rest van 2024 uit de agenda gehaald. Mocht je toch nog een van deze workshops willen volgen, stuur dan een mail naar info@chillaxed.nl. Je krijgt dan bericht zodra er een nieuwe workshop dag ingepland wordt.

Workshop kristallen klankschalen: vrijdag 23 augustus (nog 3 plaatsen) en zaterdag 30 november (nog 5 plaatsen).

 

Frequenties

Op LinkedIn is er een tijdje geleden een groep aangemaakt, dusver heb ik daar niet echt iets mee gedaan, maar dat gaat veranderen!

Vanaf deze maand zal ik in deze groep wekelijks een bericht plaatsen over een bepaalde frequentie. Het zal gaan om een specifiek frequentie nummer, waar je de frequentie voor kunt gebruiken (waar het bij ondersteund). En wanneer het over een echte audio frequentie gaat, zal er ook een geluidsfragment van de zuivere frequentie toegevoegd worden, zodat je het zelf kunt gaan gebruiken.

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om alleen mijn eigen LinkedIn profiel te volgen, dan komen deze berichten vast ook voorbij, samen met andere informatie over klankschalen en updates rondom Chillaxed.

De informatie over frequenties komt natuurlijk niet alleen op LinkedIn te staan, ze zullen ook op de website zelf geplaatst worden. Daar in een uitgebreidere variant, waar in veel gevalleen ook gerelateerde frequenties direct benoemt worden.

Ik ben nog aan het nadenken over een opt-in voor een email variant. Waarbij je dan bijvoorbeeld iedere week een frequentie per mail doorgestuurd krijgt. Dat idee moet ik nog helemaal vormgeven en verder uitwerken, dat zal waarschijnlijk pas september of oktober worden, voor die optie er is.

Maak er weer een mooie, liefdevolle, gezonde en vitale maand van!

Liefs Mariëlle

 

P.S. Heb je vragen naar aanleiding van de nieuwsbrief, of suggesties ter verbetering, hoor ik het graag van je.